Plan Plantion en Raedthuys voor nieuwe windmolen

Plantion en Raedthuys Pure Energie zijn van plan om een nieuwe windmolen te bouwen. De nieuwe windmolen staat gepland op het terrein van Plantion aan de Wellensiekstraat in Ede.

Dit terrein ligt ten westen van de A 30 in de nabijheid van de 2 bestaande windmolens. Plantion en Raedthuys vragen voor de bouw van de nieuwe windmolen om medewerking van de gemeente. De gemeente gaat daarom de komende periode onderzoeken wat de mogelijkheden en gevolgen zijn. Daarna kan een officiële bestemmingsplanprocedure volgen.

Peter Bakker, directeur van Plantion: ‘In de visie van Plantion staat dat we klimaatneutraal willen opereren als bedrijf. Met de bouw van ons complex is hier invulling aan gegeven door te investeren in een warmte-koudeopslag. In 2017 hebben we deze visie onderstreept met de aanleg van een zonnepaneleninstallatie. Door de windmolen zal ons doel klimaatneutraal te zijn worden afgerond. Na de klimaatconferentie van Parijs is het ons duidelijk dat we allemaal onze klimaatbijdrage moeten leveren. Plantion wil hierbij vooroplopen.’

Plantion en Raedthuys Pure Energie informeren en betrekken de bedrijven en omwonenden in de omgeving van de geplande windmolen.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!