Prodeon brengt grootste deel windactiviteiten onder bij Eneco

Prodeon brengt nagenoeg al haar windactiviteiten onder bij Eneco. Dit zijn beide bedrijven overeengekomen.

Dankzij de overeenkomst neemt Eneco 13 windprojecten – circa 160 megawattpiek – in verschillende ontwikkelstadia over. De projecten bevinden zich in de provincies Gelderland, Overijssel, Drenthe, Limburg en Zuid-Holland.

Bert van der Sluis, mede-eigenaar en directeur van het in Zwolle gevestigde Prodeon, maakt per 1 januari 2017 de overstap naar Eneco: ‘De ontwikkeling en exploitatie van duurzame energie vraagt om specifieke kennis op het gebied van onder andere het organiseren van lokale betrokkenheid, introductie van participatieproducten en lokale leveringsmodellen. Dat vraagt steeds vaker om oplossingen die aanvullende eisen stellen aan initiatiefnemers, zoals samenwerken met lokale (energie)coöperaties en andere initiatiefnemers in een gebied, financiële deelname van omwonenden in een project mogelijk maken, leveren van stroom aan burgers en bedrijven in de regio en het inzetten van financiële middelen uit het windproject voor andere duurzame ontwikkelingen in de regio. Mede daarom heeft Prodeon besloten zijn windprojecten op land onder te brengen bij Eneco die de benodigde competenties aan boord heeft om nu en in de toekomst windprojecten te realiseren.’

Katja Langen, directeur business development bij Eneco: ‘Eneco en Prodeon delen een toekomstvisie, waarin duurzame energie leidend is. De activiteiten van Prodeon passen in ons duurzame portfolio en wij zetten deze dan ook graag voort.’ Prodeon blijft betrokken bij duurzame energieprojecten, onder andere op het gebied van stortgas.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!