Subsidie toegekend voor 3 windparken innogy

Met de toekenning van de SDE+-subsidie gaat innogy 3 nieuwe windparken bouwen in en rond de Eemshaven. In totaal is de capaciteit van deze parken circa 50 megawatt, goed voor een duurzame-energieproductie van 200 gigawattuur per jaar.

De groene stroom die de nieuwe parken gaan opwekken staat gelijk aan het jaarlijks elektriciteitsverbruik van zo’n 67.000 huishoudens. De windparken worden, onder voorbehoud van de uitspraak van de Raad van State, in 2019 en 2020 gebouwd.

Windpark Oostpolder is op initiatief van landeigenaren gestart. Hierbij is innogy van begin af aan in overleg gegaan met de directe omgeving. Zo is 10 procent van het park toegezegd aan de omgeving van Oudeschip en is een klankbordgroep opgericht om de omgeving te betrekken bij de invulling van ontwikkeling van het windpark.

Er staan nu 2 turbines op de hoek van de Eemshaven. Deze worden verwijderd om plaats te maken voor een helikopterhaven. Innogy mag ter compensatie 2 nieuwe turbines realiseren op een andere plek in de Eemshaven. Deze nieuwe windturbines leveren straks aanzienlijk meer elektriciteit op dan de 2 oude turbines.

Windpark Oostpolderdijk is een innovatief project omdat dit het eerste windpark is in een primaire zeedijk ter wereld. innogy heeft veel geïnvesteerd in onderzoek naar het plaatsen van windturbines in primaire keringen.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!