Tegenstanders windmolens Drenthe zetten opnieuw in op zonnepark na rapport bemiddelaar

UTRECHT – Tegenstanders van de geplande 50 windmolens in Oost-Drenthe zetten opnieuw in op een zonnepark van 150 megawatt na het rapport van bemiddelaar Titian Oterdoorn.

Windenergie,
CC0 Public Domain

Dit melden lokale media. Uit het rapport blijkt dat het draagvlak voor de windmolens nihil is en dat omwonenden ook niet met overheid of windparkontwikkelaars in gesprek willen.

Sinds de plannen voor de windmolens, zijn tegenstanders steeds grotere proponenten geworden van zonne-energie.

Jan Nieboer van Platform Storm zegt tegenover het Dagblad van het Noorden dat er 150 hectare nodig is om een zonnepark van te bouwen van 150 megawatt. Maar de actievoerders zetten in op een dubbele omvang, van 300 megawatt.

Concrete details

Zonne-energie is de toekomst, vertelt Nieboer verder. Een drietal boeren zouden wel ruimte willen bieden aan de zonnepanelen. Concrete details over bijvoorbeeld de benodigde investering of subsidie zijn er nog niet.

Minister Henk Kamp (Economische Zaken) heeft eerder aangegeven dat een zonnepark geen vervanging is voor windmolens in de regio. Een zonnepark kost veel meer dan een windpark aldus de minister. Zonneparkontwikkelaar Powerfield gaf dit eerder ook al aan in een interview met de Groene Courant.

Lees meer over de situatie in de Veenkoloniën 

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!