Unilever stapt over op windenergie uit Nederland

Alle Nederlandse kantoor- en productielocaties van Unilever draaien sinds 1 januari 2017 op windenergie. Daartoe sloten het levensmiddelenconcern en energiebedrijf Eneco een overeenkomst.

Unilever neemt jaarlijks bijna 70 gigawattuur aan groene stroom af die is opgewekt door het windpark Eneco Luchterduinen in de Noordzee. De overeenkomst maakt deel uit van een bredere samenwerking tussen beide bedrijven om de duurzame ambities van Unilever te realiseren.

Conny Braams, general manager van Unilever Benelux: ‘In 2030 willen wij wereldwijd klimaatpositief zijn, met andere woorden niet alleen volledig duurzame energie gebruiken maar ook energie leveren aan de community. De samenwerking met Eneco en het direct koppelen van onze energiebehoefte aan 5 windmolens van het windpark Luchterduinen is een belangrijke volgende stap in het bereiken van deze ambitie.’

Jeroen de Haas, chief executive officer van Eneco: ‘Unilever is koploper op het gebied van duurzaam ondernemen. Ik ben er bijzonder trots op dat twee Rotterdamse bedrijven dit duurzame partnership met elkaar aangaan.’

Naast de levering van windenergie onderzoeken de bedrijven samen de mogelijkheden voor verdere verduurzaming op de Unilever-locaties. Bijvoorbeeld door het creëren van een ‘ZonneHub’, waarbij omwonenden zelf zonnestroom op kunnen wekken met zonnepanelen op een groot bedrijfsdak. Daarnaast kijken Eneco en Unilever naar slimme besturings- en besparingsmogelijkheden binnen de verschillende locaties.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!