Urgenda wil sociale windmolens en lanceert windkieswijzer

Urgenda pleit voor meer  sociale windmolens. Deze molens zijn door burgers neergezet en de opbrengst komt ten goede aan de lokale gemeenschap.

Als windmolens van de gemeenschap zijn en als met de opbrengst het zwembad open kan blijven of deelauto’s worden aangeschaft, dan zijn windmolens geliefd en wil men er steeds meer is de beredenering van Urgenda. De organiseert lanceert in februari – vóór de Provinciale Statenverkiezingen – een windkieswijzer. Urgenda’s doel is dat na de verkiezingen alle provincies maximaal inzetten op sociale windmolens en een sociale energietransitie.

De 12 provincies hanteren verschillend beleid voor windenergieopwekking op land. De provincies Limburg, Brabant en Gelderland schrijven volgens Urgenda in hun beleid positief over de gemeenschapsmolen.

De Provinciale Staten-verkiezingen in maart zijn volgens Urgenda erg belangrijk voor de toekomst van windmolens. In februari lanceert Urgenda daarom de Windkieswijzer om mensen te wijzen op de standpunten van de verschillende partijen per provincie. Het doel is dat iedereen kan stemmen op een partij die een sociale energietransitie nastreeft zodat iedereen baat kan hebben bij een windmolen.

foto: Pure Energie

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!