Vattenfall doet mee aan tender windpark op zee Hollandse Kust Zuid 3&4

Vattenfall gaat een voorstel indienen voor de tender voor windpark op zee Hollandse Kust Zuid 3&4. De tender is geopend van 1 tot en met 14 maart.

‘Met de deelname aan de tender Hollandse Kust Zuid 3&4 willen wij opnieuw bijdragen aan de energietransitie van Nederland. Na het winnen van het eerste subsidievrije windpark Hollandse Kust Zuid 1&2 is Vattenfall zeer gemotiveerd om deel te nemen aan de ronde voor Hollandse Kust Zuid 3&4’, aldus Magnus Hall, chief executive officer van Vattenfall.

De Noordzee en met name het gebied ‘Hollandse Kust Zuid’ is volgens Vattenfall een perfect windgebied. Er zijn volgens het bedrijf bovendien significante synergiën te behalen voor Vattenfall met windpark Hollandse Kust Zuid 1&2. In september 2018 ontving Vattenfall de onherroepelijke vergunning voor de bouw van dit windpark. De eerste voorbereidingen van Hollandse Kust Zuid 1&2 zijn al gestart. Zo is er begonnen met het uitvoeren van verschillende onderzoeken op de locatie van het windmolenpark in de Noordzee.

Momenteel heeft Vattenfall 2,8 gigawatt geïnstalleerde windcapaciteit (1,1 gigawatt op land en 1,7 gigawatt op zee) in 5 landen: Denemarken, Duitsland, Nederland, Verenigd Koninkrijk en Zweden. In 2018 was de totale elektriciteitsproductie daarvan 7,8 terawattuur. De portefeuille bestaat uit ongeveer 1.100 windturbines.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!