VEH hamert nogmaals op draagvlak bij bouw windturbines

AMSTERDAM – Vereniging Eigen Huis hamert nogmaals op het belang van draagvlak onder de lokale bevolking bij het bouwen van windturbines.

C: RenewableUK
C: RenewableUK

Minister Henk Kamp (Economische Zaken) moet geen windmolens doordrukken als er geen draagvlak is, vindt de belangenorganisatie voor woningbezitters. Hij schoffeert hiermee de belangen van huiseigenaren, aldus de VEH.

VEH noemt specifiek de situatie in het Groningse dorp Meeden. De weerstand tegen de windmolens is onder sommige bewoners erg groot en de bouw van de turbines heeft voor enorme spanningen gezorgd.

Tegenstanders van de turbines zijn ook niet bang om anderen te intimideren. Zo werd RWE, de Duitse ontwikkelaar van de turbines, vergeleken met de Duitse bezettersmacht uit de Tweede Wereldoorlog en werden lokale horecaondernemers.

Vereniging Eigen Huis roept de Gedeputeerde Staten van Groningen en Drenthe in een brief op de tijd te nemen voor het zoeken van oplossingen die draagvlak hebben onder de inwoners en daarmee vast te houden aan de eigen College-akkoorden.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!