Vergunningen Windpark De Drentse Monden en Oostermoer onherroepelijk

De bouw van Windpark De Drentse Monden en Oostermoer – bestaande uit 45 windmolens – nadert. De Raad van State heeft de beroepen tegen het Rijksinpassingsplan, de omgevingsvergunningen, de ontheffing Flora- en faunawet en de vergunning in het kader van de Natuurbeschermingswet ongegrond verklaard. Daarmee zijn de vergunningen nu onherroepelijk.

Dit betekent dat de initiatiefnemers beginnen met de voorbereidingen voor de bouwfase. Wanneer de daadwerkelijke bouw precies begint, is nog niet bekend. Windpark Oostermoer Exploitatie was een van de spreekwoordelijke spekkopers als het om windenergie gaat in de najaarsronde voor de Stimuleringsregeling Duurzame Energie 2016 (SDE+).

Windpark De Drentse Monden en Oostermoer is een initiatief van Windpark Oostermoer Exploitatie, Duurzame Energieproductie Exloërmond, coöperatie De Windvogel en duurzaam energiebedrijf Raedthuys Pure Energie. Het windpark zal bestaan uit 45 windmolens in de gemeenten Borger-Odoorn en Aa en Hunze. De 45 windmolens wekken naar verwachting 562,5 miljoen kilowattuur per jaar op. Dat is evenveel als 187.500 huishoudens per jaar verbruiken. De exacte hoogte van de windmolens is nog niet bekend, maar de tiphoogte zal minimaal 175 meter en maximaal 210 meter zijn.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!