Verspreking Statenlid zorgt voor onduidelijkheid windopgave Noord-Holland

UTRECHT – Alle plannen voor windmolens in Amsterdam zijn gehonoreerd door de provincie Noord-Holland op 1 na.

Windmolen, Noord-Holland, Amsterdam, Havengebied,
©: Flickr/FaceMePLS CC BY 2.0

Dit zei D66-Statenlid Andries Tijssens afgelopen dinsdag tenminste in een live interview met Amsterdam FM, maar zo bedoelde hij het niet.

“Ik heb me in die uitzending versproken. Ik bedoelde dat ze gehonoreerd kunnen worden”, aldus Tijssens tegenover de Windenergie Courant.

“Ik had het zelf helemaal niet in de gaten.”

De lokale fractie van GroenLinks was er snel bij en stelde vragen aan het provinciebestuur naar aanleiding van het interview. Wist het Statenlid, van dezelfde partij als de verantwoordelijke gedeputeerd, meer dan de andere Statenleden?

Verder werd er voor 92 megawatt aangevraagd in de regio Amsterdam, terwijl Noord-Holland maximaal 68 megawatt aan plannen toestaat. Staat Noord-Holland open voor meer windmolens, vraagt GroenLinks zich af.  

Corrigeren

Tijssens vertelt dat hij contact heeft proberen te zoeken met de redactie van AmsterdamFM om de uitspraken te corrigeren, maar dat dat hem nog niet gelukt is.

Hij geeft verder aan dat de projecten in Amsterdam wel een goede kans maken om het groene licht te krijgen. Vanuit de Provinciale Staten heeft men de voorkeur voor de projecten bij de landelijke hoofdstad.

Aanvragen

Vorige week maakte de provincie bekend dat er 17 aanvragen voor windparken in Noord-Holland waren binnengekomen. In het najaar wordt definitief duidelijk welke projecten het groene licht krijgen.

Vanuit Amsterdam diende onder andere het Havenbedrijf 4 projecten in voor in totaal 18 windmolens met een cumulatieve capaciteit van 54 megawatt.

Lees meer over windenergie in Noord-Holland in het dossier 

Foto: Flickr/FaceMePLS CC BY 2.0

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!