Vestas introduceert V136-4.2-megawatt-turbines voor eerste Deens windpark zonder subsidie

Vestas heeft een order ontvangen van Hirtshals Havnefond voor een project van 17 megawatt in Denemarken, het eerste subsidievrije windpark van het nutsbedrijf in Denemarken.

Direct aan de waterkant in de haven van Hirtshals in het noordwesten van Denemarken heeft Vestas een oplossing ontwikkeld die is aangepast aan de gemiddelde tot krachtige windomstandigheden van de locaties, waaronder 4 V136-4.2-megawatt-turbines met hoogten van 82 meter, om de jaarlijkse energieproductie te optimaliseren.

Hirtshals Havnefond heeft een power purchase agreement (ppa) met Energi Danmark afgesloten, die in combinatie met de krachtige windomstandigheden van de site en de inzet van Vestas’ technologie ervoor heeft gezorgd dat het windpark aantrekkelijk kan worden gefinancierd.

Het project heeft sterke banden met de lokale gemeenschap, omdat 3 van de turbines eigendom zullen zijn van de stichting Hirtshals Havnefond en de vierde turbine in aandelen wordt verkocht aan burgers en instellingen. Wanneer het windpark volledig in gebruik wordt genomen, levert het energie voor ongeveer 16.000 huishoudens.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!