Vestas ontvangt order voor windenergie van 306 megawatt van EnerAB

Vestas heeft een order gekregen voor 306 megawatt van EnerAB. De opdracht komt voort uit een power purchase overeenkomst (PPA). Deze order brengt het portfolio van Vestas in Mexico naar een niveau van 2,1 gigawatpiek.

EnerAB, een joint venture tussen de AES Corporation en Grupo BAL, heeft de order geplaatst van voor het Mesa la Paz-windpark. De order omvat de levering en installatie van 85 windturbines van het type V136-3.45 met een vermogen van 3,6 megawatt per stuk. De order bevat ook een 15-jarige Active Output Management 5000 (AOM 5000) service-overeenkomst voor de exploitatie en het onderhoud van het in de staat Tamaulipas gelegen windpark.

Mexico stapt momenteel steeds vaker over op grootschalige aanbestedingen en veilingen, maar ook collectieve inkoopovereenkomsten zoals PPA’s blijven grote projecten opleveren. Bloomberg New Energy Finance schat dat collectieve PPA’s in Mexico afgelopen kalenderjaar een markt van 5,4 gigawatt bedroegen, dit volume zal naar verwachting in 2018 verder groeien.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!