Wakker Emmen wil dat gemeente in gesprek gaat met provincie over windmolen

AMSTERDAM – De lokale partij Wakker Emmen wil dat het gemeentebestuur in gesprek gaat met de provincie Drenthe over het bouwen van windmolens in de gemeente.

©: Flickr/Alfonso
©: Flickr/Alfonso

Dit meldt Emmen.nu.

De partij reageert op uitspraken van de Commissaris van de Koning in de provincie Jacques Tichelaar. Tichelaar is ontevreden over hoe het Rijk de plannen voor windmolens uitvouwt.

Onlangs kondigde minister Henk Kamp (Economische Zaken) aan 50 windmolens te willen bouwen in de Veenkoloniën in het oosten van Drenthe.

Eigen controle

Emmen behoort niet tot deze regio en heeft zelf de controle over waar windmolens, maar Wakker Emmen vindt het vreemd dat de commissaris alleen voor de andere gemeenten in Drenthe opkomt.

“Wakker Emmen wil dat de provincie, als “windbaas” voor de gemeente Emmen, dezelfde inzet pleegt voor de overige “windgemeenten” of nog beter, voor de gehele provincie”, aldus de partij.

Emmen heeft als opgave meegekregen ruimte te maken voor 95,5 megawatt aan windmolens. De gehele provincie heeft een doelstelling van 285,5 megawatt in 2020.

Lees meer over windenergie in Drenthe

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!