Windpark Westfrisia bereikt financial close

BLIX Consultancy heeft Windpark Westfrisia geholpen met het bereiken van Financial Close en krijgt een vervolgopdracht voor het bouwmanagement. In de tender- en contracteringsfase was BLIX Consultancy verantwoordelijk voor de contractering van de windturbines, de civiele en elektrische werken en de netaansluiting.

Windpark Westfrisia heeft BLIX een vervolgopdracht gegeven voor het bouwmanagement. Nu mag BLIX haar expertise inzetten in de volgende fase van de realisatie van het windpark. Het windpark zal bestaan uit 5 windturbines die langs de Westfrisiaweg (N302) nabij Zwaagdijk in de gemeente Medemblik worden gebouwd.

In september 2017 kreeg het windpark een omgevingsvergunning. Het windpark krijgt een vermogen van 12 megawatt. De realisatie van het windpark levert daarmee een belangrijke bijdrage om in 2020 de schone energiedoelstellingen voor Noord-Holland te halen. De eerste werkzaamheden zijn al gestart en naar verwachting is het windpark medio 2019 operationeel.

Enercon en VolkerWind gaan het windpark bouwen. Enercon levert en plaatst de 5 windturbines. VolkerWind is verantwoordelijk voor het realiseren van de toegangswegen en de bekabeling van de turbines naar het nieuw te plaatsen inkoopstation.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!