WindSim en Windplanner gaan samenwerken aan integratie softwaresystemen

WindSim en Windplanner hebben bekendgemaakt dat hun softwaresystemen zullen worden geïntegreerd, waardoor synergie voor klanten ontstaat. WindSim is een hulpmiddel om winstgevende windparken te ontwerpen.

Met behulp van CFD (Computational Fluid Dynamics) stelt WindSim zeer gedetailleerde windresourcemaps vast; het maakt geavanceerde simulaties van lokale windvelden en berekent windkrachtvoorspellingen. Het helpt bij het optimaliseren van parklay-outs door turbinelocaties te identificeren met de hoogste windsnelheden – maar met lage turbulentie – om de productie te maximaliseren.

Windplanner is een onlinehulpmiddel om de visuele impact op het milieu te beoordelen. Het toont het real-time windpark tijdens de planning, vanuit elke hoek in 2D, 3D en met Google StreetView. Met virtualrealitybril ziet men het windpark alsof het al is gebouwd. Deze visualisaties versterken en versnellen projecten in elke fase: variërend van een schetsinstrument in de (pre)haalbaarheidsfase tot een communicatiemiddel om steun te creëren van belanghebbenden en bewoners. Het werken met beide softwaretools houdt het eenvoudig importeren van turbinelocaties en afmetingen in. Windplanner kan ook de hoogwaardige WindSim-resultaatlagen importeren, zoals de Wind Resource Map.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!