Eerste Nederlandse missie naar Amerika voor wind op zee

De markt voor offshorewind in de Verenigde Staten groeit de komende jaren enorm. Branchvereniging NWEA gaat de eerste stappen naar deze nieuwe markt zetten door mee te werken aan de NL-USA offshore wind missie die plaatsvindt van 15 tot 19 oktober 2018.

Nu er in de Verenigde Staten pas een actief offshorewindpark van 30 megawatt is, is de verwachting is dat er tot 2030 minimaal 3 tot 4 gigawatt bij gaat komen. Dit betekent dat er in Amerika de komende jaren een nieuwe supply chain zal moeten ontstaan op dit gebied. Daarbij is men vanuit NWEA bezig om zich steeds actiever bezig te houden met exportpromotie voor de Nederlandse windsector wat betekent dat ze ook actiever voor en samen met de buitenlandse partijen aanwezig zullen gaan zijn in het buitenland.

Tijdens de NL – USA offshore wind missie is het de bedoeling om de Nederlandse supply chain voor offshorewind bij zo veel mogelijk interessante bedrijven in Amerika te introduceren en om de eerste waardevolle contacten te leggen. Door deze eerste aanzet hoop de NWEA bedrijven een vliegende start te geven in deze opkomende markt.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!