Composieten windmolen C-Tower wint iSea Match of the Concepts 2018

Jules Dock heeft de iSea Match of the Concepts 2018 gewonnen. Tijdens de Innovation Expo heeft deze innovatiecompetitie plaatsgevonden voor jonge ondernemers met duurzame ideeën voor de Noordzee. De innovatieve C-Tower van Jules Dock kreeg de eerste prijs.

C-Tower is een mast voor windturbines van composiet. De flexibele eigenschappen van dit ontwerp zorgen ervoor dat de constructie van de turbine zo’n 50 procent lichter kan worden en daardoor wordt ook de fundatie 25 procent lichter. Bij elkaar levert deze materiaalaanpassing een aanzienlijke kostenbesparing op en wordt het installeren van lichtere onderdelen goedkoper. Tot slot zorgt de vermindering van staal voor een kleinere carbon-footprint.

C-Tower is een idee van het bedrijf Jules Dock en werd gepitcht door projectleider Jelmer de Lange. Het idee werd door de jury bekroond met de innovatievoucher ter waarde van 10.000 euro, te besteden bij een van de kennisinstituten. Daarnaast kreeg C-Tower ook de meeste stemmen van het publiek en dat leverde hem een eervolle publieksprijs op.

In totaal hebben 8 jonge ondernemers tijdens iSea Match of the Concepts 2018 de mogelijkheid gekregen om hun idee voor een duurzamer gebruik van de Noordzee te pitchen voor een deskundige jury. Naast een innovatievoucher en publieksprijs werd ook een aanmoedigingsprijs uitgereikt.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!