DNV GL lanceert GPM Horizon voor monitoring windparken

DNV GL lanceert GPM Horizon. Volgens het bedrijf ’s werelds eerste platform voor datamonitoring met volledige integratie van huidige en toekomstige duurzame energiesystemen, waaronder zonnepanelen, windmolens en energieopslag.

GPM Horizon maakt het beheer van assets mogelijk door digitaliseringstechnologieën en geïntegreerde systemen voor hernieuwbare energie samen te brengen op één platform. ‘Om het volledige potentieel van schone-energielevering in de komende jaren te realiseren, zal de integratie van systemen voor hernieuwbare energiebronnen met behulp van de nieuwste digitale technologieën cruciaal zijn’, aldus DNV GL. ‘Om te profiteren van deze trend is GPM Horizon ontworpen om een ​​gestroomlijnde 360-graden-integratie van systemen en technologieën te bieden.’

De toepassingen voor kunstmatige intelligentie en machine learning van GPM Horizon stellen gebruikers in staat hun gegevens om te zetten in bruikbare inzichten. Het platform biedt exploitanten van activa een uitgebreide controlekamerervaring voor hun assets, waarbij belangrijke informatie wordt geleverd via dashboards die zijn afgestemd op de behoeften van elk gebruikerstype. Bovendien zorgen geavanceerde alarmen ervoor dat er storingen direct gedetecteerd worden.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!