DNV GL publiceert herziene ontwerpnorm voor drijvende windturbines

Certificeringsinstantie DNV GL heeft de herziene standaard gepubliceerd voor het ontwerpen van drijvende windturbinestructuren DNV GL-ST-0119 en ook een nieuwe richtlijn voor de certificering van drijvende windturbines, DNVGL-SE-0422, gepubliceerd. Samen bepalen de 2 documenten ontwerp- en certificatie-eisen voor drijvende offshorewindmolenconcepten, prototypen en projecten.

De documenten dekken de volledige vereisten voor het geïntegreerde systeem en kunnen worden toegepast voor ontwerp en certificering van drijvende windparken, turbines of hun componenten.

In zijn onlangs gepubliceerde Energy Transition Outlook-rapport voorspelt DNV GL dat in 2050 12 procent van de primaire energievoorziening afkomstig zal zijn van windenergie, waarvan 20 procent afkomstig is van offshorewind. Om ervoor te zorgen dat de nieuwe technologie veilig wordt geïmplementeerd, heeft DNV GL de technische richtlijnen ontwikkeld op basis van de ervaring met onderzoeksprojecten en verificatie van bestaande drijvende windprototypes en proefwindparken. (foto: E.ON)

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!