ECN bestelt windmolens bij Vestas voor uitbreiding testsite windpark Wieringermeer

Vestas meldt samen te gaan werken met ECN Wind Energy Facilities aan het windpark van 30 megawatt in de gemeente Wieringermeer. Het gaat om een innovatieproject.

Het windpark biedt testmogelijkheden om te verkennen hoe de productiviteit van hernieuwbare energiecentrales verder kan worden bevorderd en hoe de netintegratie kan worden verbeterd.

Het project is een uitbreiding van de testsite Wieringermeer, die een totale capaciteit van 17 windturbines zal hebben: 8 plaatsen voor serieel geproduceerde turbines en 9 voor prototypen van grote windturbinefabrikanten. Met deze bestelling zal Vestas de 8 serieel geproduceerde turbines leveren voor de reguliere windenergieproductie die ECN Wind Energy Facilities kan gebruiken om tests uit te voeren voor rekening van derden. Dergelijke tests omvatten operationele strategieën om de output en de netintegratie te optimaliseren.

Het contract omvat het ontwerp en de bouw van funderingen evenals de levering, installatie en inbedrijfstelling van de windturbines en een serviceovereenkomst voor maximaal 20 jaar. De levering van de eerste turbine zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2019 starten.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!