Jan Terlouw onthult online lesmodule Wind voor NOP

De onlinelesmodule Wind voor NOP! is onthuld door (kinder)boekenschrijver en klimaatambassadeur Jan Terlouw. Deze gaat over energie, duurzame energie en windenergie in het bijzonder, ontwikkeld voor leerlingen van groep 6, 7 en 8 van het basisonderwijs.

Het is een initiatief van Windpark Noordoostpolder. Als duurzame energiebron voor Nederland beoogt het windpark hiermee een steentje bij te dragen aan voorlichting van de jeugd over het belang van duurzame energie. ‘Voor alles wat leeft en beweegt is energie nodig. Tot nu toe haalden we die energie uit het verbranden van kolen, olie en gas. Daar moeten we mee ophouden, want er ontstaat grote schade door. Maar gelukkig zit er ook veel energie in de zon die nu schijnt en de wind die nu waait. Als we die energie gaan gebruiken kan de aarde mooi en groen blijven, ook voor later als de kinderen van nu zelf kinderen hebben’, aldus Jan Terlouw.

De onthulling vond plaats in groep 7 en 8 op basisschool De Ark in Espel, een school gelegen nabij het windpark. Naast aandacht voor duurzaamheid in de lessen, beoogt de school duurzaamheid ook in de praktijk te brengen. Zo heeft de school zonnepanelen op het dak gekregen. De module bestaat uit 3 lessen en een docentenhandleiding die terug te vinden zijn op www.windvoornop.nl. Iedere les brengt op een laagdrempelige en aansprekende manier het onderwerp voor het voetlicht met foto’s, filmpjes, informatie- en werkbladen en proefjes. Via de website kunnen scholen kosteloos alle materialen downloaden.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!