Offshoresoftwarespecialist Abyssal winnaar Innovation Challenge

De Innovation Challenge van Van Oord heeft een winnaar opgeleverd: Abyssal. De Portugese start-up Abyssal kwam als beste uit de bus van zo’n 100 inzendingen.

Abyssal is gespecialiseerd in de visualisatie en het op afstand aansturen van activiteiten onder water in real-time, virtuele 3D-overzichten van de hele omgeving onder water door het gebruik van sensorgegevens. De start-up krijgt een exclusieve, 1-jarige samenwerkingsovereenkomst met Van Oord aangeboden. De overeenkomst is gericht op de volgende stap om het businessplan van de start-up te ontwikkelen. Samen met Van Oord zal Abyssal het product in offshore-projecten implementeren om de veiligheid en efficiëntie van werkzaamheden onder water te verbeteren, zodat Van Oord een volgende stap kan zetten om een datagestuurde onderneming te worden.

Luis Almeida, Technology-manager bij Abyssal: ‘Abyssal is zeer vereerd met deze prijs, en kijkt uit naar de samenwerking met Van Oord. Net als Van Oord zijn wij een bedrijf dat zich vanuit dezelfde visie wil inzetten en een visie hebben voor een duurzame toekomst door het gebruik van digitale technologieën. Wij zijn er trots op dat we dat samen met een bedrijf kunnen doen dat 150 jaar ondernemerschap en doorzettingsvermogen meebrengt.’

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!