Sif breidt productielocaties Roermond en Rotterdam uit

Sif investeert de komende jaren in zijn productielocatie in Roermond en in zijn assemblage- en coatingfaciliteiten op de Tweede Maasvlakte. Voortkomend uit ontwikkelingen in de windindustrie om diepere wateren te trotseren, de kostprijs te verlagen en meer energie op te wekken, worden er hogere eisen gesteld aan coating en bepaalt de nieuwe designstandaard dat diameters groter zullen worden en wanddiktes van monopiles zullen afnemen. Op basis van die nieuwe designtrend heeft Sif besloten haar productiefaciliteiten in Roermond en de Tweede Maasvlakte – Rotterdam aan te passen.

De maximale diameter van monopiles is nu 8,3 meter (Borssele 1-2) en groeit naar 11 meter; de zwaarste monopile tot nu toe woog 1.234 ton en stijgt naar meer dan 2.000 ton.

Het coatingoppervlak verdubbelt van 1.500 naar 3.000 vierkante meter (in- en uitwendig). Een deel van de hallen in Roermond wordt voorbereid op deze grotere diameters en daardoor zwaardere rompen. Tegelijkertijd worden rolstellingen en andere equipment vernieuwd of aangepast om dunwandige rompen te kunnen hanteren. In Rotterdam wordt op dit moment al gebouwd aan 2 extra coatinghallen die begin juli operationeel moeten zijn. Daarna wordt er 106 meter aangebouwd bij een hal die nu 54 meter lang is. Deze aanbouw dient eind 2019 klaar te zijn, zodat machines in de eerste helft van 2020 kunnen worden geïnstalleerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!