2e ronde SDE+ 2016: Duurzame Energieproductie Exloërmond, Raedthuys Windenergie en Windpark Oostermoer Exploitatie spekkopers

Duurzame Energieproductie Exloërmond, Raedthuys Windenergie en Windpark Oostermoer Exploitatie zijn de spreekwoordelijke spekkopers als het om windenergie gaat in de najaarsronde voor de Stimuleringsregeling Duurzame Energie 2016 (SDE+).

De 3 organisaties hebben weliswaar per individuele beschikking gezien niet de grootste projecten in hun portfolio, maar hebben wel het meeste aanvragen gehonoreerd gezien. Bovendien nemen alle beschikkingen bij elkaar opgesteld 198,8 megawattpiek in beslag. Dat is  66 procent van het beschikte vermogen in de tweede SDE+-ronde van 2016.

In het geval van Duurzame Energieproductie Exloërmond gaat het om 17 aanvragen met een totaal vermogen van maar liefst 71,8 megawattpiek (red. 4,2 megawattpiek per beschikking). De windmolens komen in Eerste en Tweede Exloërmond, Valthermond en Drouwenermond te staan. Hier wordt het windpark De Drentse Monden en Oostermoer gerealiseerd. Dit is een initiatief van 3 partijen: Stichting Duurzame Energieproductie Exloërmond, Raedthuys Windenergie en Vereniging windpark Oostermoer. In totaal zijn er  ruim 100 lokaal gevestigde agrarische bedrijven bij betrokken.

Raedthuys Windenergie heeft 16 beschikkingen met een vermogen van 59,8 megawattpiek weten te bemachtigen. De beschikkingen hebben grotendeels betrekking op windpark De Drentse Monden en Oostermoer. Hetzelfde geldt voor Windpark Oostermoer Exploitatie dat 16 beschikkingen met een vermogen van 67,2 megawattpiek heeft weten te verkrijgen.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!