‘Afgewezen plan Windpark Wieringermeer snel te repareren’

AMSTERDAM – Het bestemmingsplan waarin Windpark Wieringermeer werd afgewezen door de Raad van State valt snel te repareren.

Windenergie in de polder van HaarlemmermeerDe gemeente zou tijdens de eerste procedure zijn vergeten een mededeling te doen dat er onderzoek werd gedaan naar de effecten van hoge windmolens op het radarstation De Kooy in Den Helder.

Dit meldt het Noordhollands Dagblad. Een woordvoerder van de provincie bevestigt dat de gemeente geen toestemming meer nodig heeft van de provincie.

De gemeente Haarlemmermeer ziet, net zoals Amsterdam, de kans schoon om de eigen windplannen weer op te brengen. Haarlemmermeer wil 11 tot 17 windmolens plaatsen in het zuiden van de polder.

‘Heel zorgwekkend’

Amsterdam stelde dit weekend voor dat de hoofdstad 250 megawatt aan windenergie gaat realiseren om het mogelijk afvallen van Windpark Wieringermeer te compenseren. “Dat nu de Raad van State bezwaar heeft tegen de bouw van windmolens op de enige plek waar het van de Provincie Noord-Holland wel mag, vind ik heel zorgwekkend”, benadrukte wethouder Maarten van Poelgeest.

Windpark Wieringermeer is van cruciaal belang voor de provincie om aan de afspraken met het Rijk te voldoen. In 2020 moet Noord-Holland 580 megawatt aan windenergie hebben, maar de provincie heeft nu 300 megawatt. Windpark Wieringermeer zou het verschil moeten goedmaken. 

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Jean-Michel BAUD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!