Assen wil tot 20 windmolens bij A28

AMSTERDAM – Assen heeft grote plannen met schone energie. De gemeente wil 15 tot 20 windmolens bouwen langs de A28 plus een reeks zonnepanelen.  

Een windturbinein het Drenthse winterse landschapDit blijkt uit een zogenaamde energiepotentiekaart die Assen vrijdag presenteerde, zo melden regionale media.

Met het plan voor de windmolens gaat Assen tegen het beleid van de provincie is. Die heeft de Veenkolonien in het zuiden van de provincie aangemerkt als windmolengebied.

Hier is veel weerstand ontstaan tegen de windmolens onstaan. Veel van de plannen zijn opgelegd vanuit Den  Haag en inwoners voelden zich niet betrokken bij de plannen.

Ambities om energieneutraal te zijn

Wethouder Alex Langius zegt zich niks aan te trekken van de provincie. “Ik ken de discussie hier in Drenthe”, benadrukt de wethouder tegenover RTV Drenthe. “Voor onze ambities om energieneutraal te zijn, horen er ook windmolens bij.”

Rein Munniksma, gedeputeerde van Drenthe, adviseert Langius om te overleggen met de bevolking over de windmolenplannen. Hij schat dat het nog jaren gaat duren voordat er overeenstemming voor de plannen komt.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Vestas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!