Bijeenkomst: Praktijkvoorbeelden Wind op Land

De natuur- en milieufederaties en Natuur & Milieu verzorgen op donderdag 20 april de bijeenkomst ‘Praktijkvoorbeelden Wind op Land’. Casuïstiek staat daarbij centraal.

‘Benen op tafel, voeten in de klei, windprojecten in de praktijk’. Leuk hoor, al die handleidingen en ‘tools’ voor windinitiatieven. Maar wat komt er nou allemaal écht kijken bij de realisatie van een windturbine of windpark in ons dichtbevolkte landje? Hoe krijgt men de omgeving in de meewerkstand, en hoe kan men omspringen met de weerbarstige realiteit van bestaande regels en lokale belangen? En wat is er, naast inhoudelijke kennis, in de praktijk voor nodig om van een windproject een lokaal succes te maken?

Ingewijden van 3 verschillende windinitiatieven in Zuid-Holland, Noord-Brabant en Limburg staan uitgebreid stil bij hun eigen ervaringen met het realiseren van een windpark. Daarbij wordt men uitgedaagd om in de interactieve parallelsessies zoveel mogelijk mee te denken: welke dilemma’s komt men tegen in de eigen ontwikkelprocessen, en welke succesfactoren?

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!