Britse gemeenschappen profiteren meer van nabije windmolens

AMSTERDAM – Britse gemeenschappen gaan meer profiteren van windmolens die in de buurt staan. Ontwikkelaars moeten per megawatt aan windenergievermogen 5000 pond (5882 euro) betalen aan een gemeenschap.

Windmolens bij een stel huizen in Groot-BrittanniëDit staat in een voorstel van het Britse ministerie van Energie en Klimaatverandering dat donderdag is gepresenteerd.

Omwonenden die een park met een vermogen van 20 megawatt in de buurt krijgen een vergoeding tegemoet zien van 100.000 (117.000 euro) pond per jaar. Dit scheelt omgerekend 400 pond (470 euro) per jaar op de energierekening.

Protesten van omwonenden 

De vergoeding is een vervijfvoudiging van het oude bedrag dat windparkontwikkelaars moesten betalen. Hiermee probeert het kabinet van premier David Cameron tegemoet te komen aan protesten van omwonenden van windturbines.

“Het is belangrijk dat windenergie op land wordt ontwikkeld op een manier die duurzaam is, economisch, milieuvriendelijk en sociaal`, aldus Ed Daveu, secretaris van Energie. `De aankondiging van vandaag zal ervoor zorgen dat gemeenschappen profiteren van de ontwikkelingen in hun buurt.”

Gerelateerde artikelen 

Foto copyright: 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!