CDA-motie om omwonenden windmolens mee te laten profiteren

AMSTERDAM – Tweede Kamerlid Agnes Mulder (CDA) heeft samen met de Christen Unie  een motie ingediend om omwonenden van windmolens mee te laten profiteren in de baten van de turbines

Een windturbine op zee van onderaf“Veel mensen zitten niet te wachten op één of meer windmolens in de achtertuin”, aldus Mulder.

“Om zoveel mogelijk draagvlak te creëren voor dit soort grote projecten is het dan ook van groot belang dat omwonenden zo vroeg mogelijk informatie krijgen en erbij worden betrokken, ook financieel.”

Doelstelling

Het Nederlandse kabinet heeft als doelstelling om in 2020 6.000 megawatt aan windmolens geplaatst te hebben in Nederland. Inmiddels staat er al iets meer dan 2.000 megawatt.

In veel gebieden waar plannen zijn voor windmolens zijn protesten tegen de turbines. In de Veenkoloniën  in Drenthe werden onlangs een aantal 1000 handtekeningen verzameld tegen het plaatsen van windturbines.

Enkele bewoners van Houten hebben een rechtszaak aangespannen bij het Europese Hof voor de Rechten van de Mens om de bouw van 3 windturbines te voorkomen.

Gerelateerde artikelen 

Foto copyright: Dong Energy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!