Coöperatie De Windvogel kanshebber voor windproject Maasvlakte 2

AMSTERDAM – Windcoöperatie De Windvogel zegt zelf een mogelijke kanshebber te zijn voor het windproject op de Maasvlakte 2. Het Havenbedrijf Rotterdam wil daar voor minstens 100 megawatt aan windturbines plaatsen.

Volgens de Windvogel staat de ASN Bank achter het project in samenwerking met andere banken. Verder denkt de coöperatie de windturbines bij het Duitse Enercon te kopen. Dit bedrijf levert ook de turbines voor het windpark in de Noordoostpolder.

De Windvogel geeft een voorbeeld voor de omvang van het project. Er zouden 20 turbines met elk een vermogen van 7,5 megawatt kunnen worden geïnstalleerd. Opgeteld levert dit windpark dan genoeg stroom voor 140.000 huishoudens.

Het havenbedrijf Rotterdam streeft naar een verdubbeling in het havengebied van de capaciteit van windturbines tot 300 megawatt in het jaar 2020, goed voor 350.000 huishoudens.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Iberdrola

Eén gedachte over “Coöperatie De Windvogel kanshebber voor windproject Maasvlakte 2

  • 22 juli 2019 om 18:09
    Permalink

    Los hombres con síndrome metabólico tienen presión arterial alta, colesterol alto, niveles elevados de insulina y exceso de grasa alrededor de la cintura. La presión arterial alta si no es tratada a tiempo puede conducir a la disfunción eréctil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!