Da Vinci College eigenaar van eerste windturbinesimulator in Nederland

De Nacelle, een windturbinesimulator, doet binnenkort zijn intrede in de Duurzaamheidsfabriek van het Da Vinci College in Dordrecht.

Belangrijke items voor de onderwijsinstelling zijn de energietransitie en de vakmensen van de toekomst daaraan laten bijdragen en erop voorbereiden. De school zorgt voor aantrekkelijk onderwijs dat zijn studenten uitdaagt met praktijkopdrachten uit realistische (bedrijfs)situaties en innovatieve machines.

De windturbinesimulator Nacelle is ontwikkeld voor de groeiende markt van windenergie. Festo bouwde de volledige gondel van een windmolen na in een educatieve omgeving. Met de Nacelle kunnen technici getraind worden in het onderhouden van windmolens. De Nacelle wordt geleverd met een educatiepakket, dat ook een lesprogramma voor docenten bevat. ROC Da Vinci College is de eerste onderwijsinstelling in Nederland die binnenkort beschikt over de simulator.

Sectordirecteur Jan Lokker: ‘Een ontwikkeling als de Nacelle geeft onze studenten een enorme boost. Ze werken graag met dit soort machines en simulatoren, die hen nieuwsgierig maken en hen prikkelen tot leren. En het voordeel van een simulator is dat er fouten gemaakt mogen worden. We gaan dit leersysteem ook inzetten voor onze trajecten voor andere opleidingen en modules, waaronder bedrijfstrainingen in het kader van een Leven Lang Leren.’

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!