Een derde van alle huishoudens in Wales voorzien van groene stroom door windpark

AMSTERDAM – Een Brits windpark tussen Ierland en Groot-Brittannië in kan genoeg groene energie opwekken om een derde van alle huishoudens in Wales van stroom te voorzien.

Offshore windturbines wordt geplaatst voor de kust van WalesDit claimt medeontwikkelaar Siemens, zo melden Britse media.

Het  windpark, Gwynt y Môr genaamd, heeft een piekvermogen van 576 megawatt en zal een van de grootste windparken ter wereld zijn wanneer het klaar is.

Genoeg energie voor 400.000 huishoudens

De 160 windturbines gaan genoeg energie opwekken voor ruim 400.000 huishoudens, een derde van alle huishoudens in Wales.

Siemens heeft onlangs het offshore onderstation voor het windpark geplaatst dat als scharnierpunt voor het windpark en de kabels naar het vasteland gaat fungeren. Gwynt y Mor zal naar verwachting in 2014 klaar zijn en het project kost ongeveer 2 miljard euro. Hiervan gaat 1,2 miljard naar Siemens.

Op een na grootste windpark ter wereld

Het park wordt verder ontwikkeld door RWE Innogy, de groene tak van RWE, en Stadtwerke München.  Gwynt y Mor wordt waarschijnlijk het op een na grootste windpark ter wereld.  

Het grootste windpark ter wereld zal het Londen Array zijn. Die heeft een potentiële opwekkingscapaciteit van 1 gigawatt.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Alpha Ventus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!