Eerste Pakistaanse windpark ingewijd

AMSTERDAM – Pakistan heeft de eerste stap gezet in het opwekken van duurzame energie.  Het eerste windpark van het land is zaterdag ingewijd. De 33 windturbines kunnen samen 50 megawatt opwekken.

Dit melden Pakistaanse media. Het project zorgt niet alleen voor een duurzamere energieopwekking, maar is ook belangrijk voor de ontwikkeling van de economie. Pakistan lijdt onder stroomuitvallen die het bedrijven soms onmogelijk maakt te werken.

200 megawatt

Het windpark is nu voor 60 procent compleet en wordt pas in november van dit jaar commercieel operationeel. De turbines, gefabriceerd door Nordex, zullen worden uitgebaat door FFC Energy, dat 135 miljoen dollar in het project heeft gestopt. Het bedrijf wil nog eens voor 200 megawatt aan windmolens bouwen in Pakistan.

Het land heeft naar verluidt een enorm potentieel om windenergie op te wekken. Volgens een Amerikaans onderzoeksinstituut kan Pakistan 346 gigawatt aan windenergie opwekken. Maar 10 procent hiervan is al genoeg om het land de komende 15 tot 20 jaar energieonafhankelijk te maken.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Vestas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!