Google stopt bijna 1 miljard in schone energie

AMSTERDAM – Google gaat nog eens 75 miljoen dollar investeren in een windpark in de Amerikaanse staat Iowa. Hiermee komt het totaal aan investeringen door het softwareconcern op iets minder dan 1 miljard dollar.

Een windpark in de Verenigde StatenHet Rippey-windpark behelst de installaties van 20 turbines met elk een vermogen van 2,5 megawatt. Door de investering wordt Google deels eigenaar van het park.

Eerder investeerde Google ook in een ander windpark in Iowa. Van energieleverancier NextEra Energy krijgt Google nu windstroom voor een datacenter in de staat.

Hier een lijst van andere investeringen van Google

  • SolarCity zonnepanelen op dak fonds: Google heeft een fonds gemaakt ter waarde van 280 miljoen dollar samen met zonnepaneelinstallateur SolarCity. Dit is de grootste investering van Google in schone energie
  • Zonneparken in Sacramento: Google investeerde 94 miljoen dollar in 4 zonneparken in Sacramento. De parken worden gebouwd door Recurrent Energy en is de eerste stap van Google om op een industriële schaal zonne-energie op te wekken.
  • Grootste windpark ter wereld in Oregon: Google investeerde 100 miljoen dollar in het Shepherds Flat-windpark in Oregon. Dit moet een vermogen krijgen van 845 megawatt.
  • Windpark North Dakota: Google investeert 38,8 miljoen dollar in een windpark met een vermogen van 169,5 megawatt.
  • Energiekabel Windpark oostkust: Google heeft geïnvesteerd in een energiekabel voor een windpark aan de oostkust van de VS. De investering heeft naar verluidt een rendement van 12,59 procent.
  • Windstroom van windpark Oklahoma: Google heeft via dochterbedrijf Google Energy een overeenkomst gesloten om een aandeel te kopen van omgerekend 100 megawatt in een windpark in Oklahoma.
  • Zonnethermisch project: Google heeft 168 miljoen dollar geïnvesteerd in een zonnethermisch project dat wordt gebouwd door start-up BrightSource Energy in de woestijn van Californië.
  • Duits zonnepark Brandenburg: Het concern heeft 3,5 miljoen euro geïnvesterd in een zonnepark bij Brandenburg an den Havel in de buurt van Berlijn.
  • Greentech startups: Google heeft inmiddels in maar liefst 9 greentech startups geïnvesteerd. Onder andere in autofabrikanten en smart-gridbedrijven.

Foto copyright: Iberdrola

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!