Grootste Duitse windparkontwikkelaar mogelijk naar de beurs

AMSTERDAM – De grootste offshore windparkontwikkelaar in Duitsland, Windreich, wil mogelijk een beursgang maken. Topman Willi Balz zegt 25 procent van de aandelen te willen verkopen aan nieuwe aandeelhouders.

Dit verklaart Balz in een interview met het Duitse Die Welt. Het concern zegt 250 miljoen euro nodig te hebben om nieuwe ontwikkelingsplannen te financieren. Een andere optie voor het concern is het vinden van een strategische partner.

De zogenaamde COO, Anil Srivastava, zegt met 2 bedrijven te onderhandelen over een strategische ondersteuning zodat Windreich 1600 turbines kan bouwen in de Noordzee.

Windturbines

Windreich heeft toestemming om maar liefst voor 8,4 gigawatt aan windturbines te bouwen offshore. Dit is ongeveer een derde van alle Duitse windzones en vooral voor buitenlandse nutsbedrijven zou dit een aantrekkelijke optie zijn om aan groene energie te komen.

De 250 miljoen euro zou het voor het concern mogelijk maken om tot 2020 elke 2 jaar een project zover te brengen dat de bouw kan beginnen, aldus Srivastava tegenover persbureau Bloomberg.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Alpha Bentus

478 gedachten over “Grootste Duitse windparkontwikkelaar mogelijk naar de beurs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!