Haarlemmermeer tart windmolenverbod Noord-Holland en zet door met windpark

AMSTERDAM – De gemeente Haarlemmermeer gaat verder met de ontwikkeling van een windpark in de gemeente. Haarlemmermeer trekt zich weinig aan van het verbod op nieuwe windmolens van de provincie.

Windenergie in de polder van HaarlemmermeerWethouder John Nederstigt van Duurzaamheid zegt het onbegrijpelijk te vinden dat de provincie een verbod heeft uitgevaardigd en vindt het onbehoorlijke van het provinciale bestuur

Volgens de wethouder is er in Haarlemmermeer wel steun voor windenergie op het land in tegenstelling tot in de gemeentes in het noorden van de provincie.

Stichting Windpark Haarlemmermeer Zuid

In Haarlemmermeer is 6 jaar lang onderhandeld over het windpark. Het resulteerde in een verbond van grondeigenaren en burgers en de oprichting van Stichting Windpark Haarlemmermeer Zuid.

In de voorlopige plannen wordt naar verluidt uitgegaan van 13 tot 17 windturbines die 70.000 huishoudens van stroom kunnen voorzien.  In de procedure wordt nu eerst nog een milieueffectenrapportage uitgevoerd. Wanneer de bouw begint is onbekend.

Protesten van bewoners

Dit jaar verbood de provincie Noord-Holland de bouw van nieuwe windmolens onder druk van protesten van bewoners.

Nederstigt zegt zich niks aan te trekken van het huidige verbod op nieuwe windmolens. Volgens de wethouder heeft de provincie zich niet uitgelaten over een mogelijk windpark terwijl zij op de hoogte waren van de plannen en wist de provincie dat ze een verbod gingen uitvaardigen.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Jean-Michel BAUD

6 gedachten over “Haarlemmermeer tart windmolenverbod Noord-Holland en zet door met windpark

 • 23 juli 2019 om 18:51
  Permalink

  Se ha denominado tradicionalmente como impotencia a la incapacidad de realizar el acto sexual por no alcanzar o mantener la suficiente erección del pene para introducirlo o mantenerlo introducido en la vagina de la mujer durante el tiempo normal del coito. Los farmacos no son el único tratamiento que existe para los problemas de erección o disfunción eréctil.

 • 29 juli 2019 om 17:57
  Permalink

  Éstos son causados, por ejemplo, por operaciones en la próstata y recto. No lo voy a hacer desde el lado médico por que no lo soy, tampoco soy químico.

 • 8 augustus 2019 om 13:39
  Permalink

  Tampoco olvidemos que la pérdida de deseo sexual a menudo puede ser consecuencia de otros factores la lista que hemos presentado al inicio del artículo, por lo que hay que consultarlo siempre con un especialista.

 • 18 oktober 2019 om 15:27
  Permalink

  Treatment of bronchitis in adults with antibiotics is the most difficult moment, when deciding which it is necessary to take into account the validity of the use of these medicines. https://cephalexin.top/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!