Haarlemmermeer tart windmolenverbod Noord-Holland en zet door met windpark

AMSTERDAM – De gemeente Haarlemmermeer gaat verder met de ontwikkeling van een windpark in de gemeente. Haarlemmermeer trekt zich weinig aan van het verbod op nieuwe windmolens van de provincie.

Windenergie in de polder van HaarlemmermeerWethouder John Nederstigt van Duurzaamheid zegt het onbegrijpelijk te vinden dat de provincie een verbod heeft uitgevaardigd en vindt het onbehoorlijke van het provinciale bestuur

Volgens de wethouder is er in Haarlemmermeer wel steun voor windenergie op het land in tegenstelling tot in de gemeentes in het noorden van de provincie.

Stichting Windpark Haarlemmermeer Zuid

In Haarlemmermeer is 6 jaar lang onderhandeld over het windpark. Het resulteerde in een verbond van grondeigenaren en burgers en de oprichting van Stichting Windpark Haarlemmermeer Zuid.

In de voorlopige plannen wordt naar verluidt uitgegaan van 13 tot 17 windturbines die 70.000 huishoudens van stroom kunnen voorzien.  In de procedure wordt nu eerst nog een milieueffectenrapportage uitgevoerd. Wanneer de bouw begint is onbekend.

Protesten van bewoners

Dit jaar verbood de provincie Noord-Holland de bouw van nieuwe windmolens onder druk van protesten van bewoners.

Nederstigt zegt zich niks aan te trekken van het huidige verbod op nieuwe windmolens. Volgens de wethouder heeft de provincie zich niet uitgelaten over een mogelijk windpark terwijl zij op de hoogte waren van de plannen en wist de provincie dat ze een verbod gingen uitvaardigen.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Jean-Michel BAUD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!