Indiase deelstaat ondertekent contract voor 2,5 GW aan windturbines

AMSTERDAM – De Indiase deelstaat Karnataka heeft een overeenkomst getekend met de Indiase turbinefabrikant Suzlon om 2,5 gigawatt aan windturbines te leveren tot 2017.

Suzlon denkt dat er een investering nodig is van maar liefst 2,7 miljard dollar (2,1 miljard euro) om de alle windmolens te bouwen. De windturbines worden gebouwd in het zuidwesten van India in de districten Bijapur, Dharwad, Mysore en Beglaum.

In de overeenkomst is geregeld dat Suzlon de rol van ontwikkelaar op zich neemt, terwijl de overheid van Karnataka de juridische procedures voor zijn rekening neemt. Kartanaka heeft naar verluidt genoeg ruimte om 13 gigawatt aan windenergie op te wekken.

Duurzame energie

India heeft als doelstelling om in 2020 15 procent van de energiebehoefte van duurzame energie te halen. De Indiase overheid heeft in februari van dit jaar de financieringsmogelijkheden voor groene enrgie verdubbeld.

“De kosten van fossiele brandstoffen stijgen, dus de investeringen in wind- en zonne-energie stijgen enorm”, verklaart de topman van Power Finance, de investeringsmaatschappij van de Indiase overheid. “Wij zijn niet bang om meer aan groene energie uit te lenen.”

Gerelateerde artikelen

Foto copyright:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!