Lego zoekt heil in Duitse windenergie

AMSTERDAM – Het familiebedrijf van de eigenaren van Lego heeft bijna een derde van de aandelen in een Duits offshore windpark aangekocht. Door de investering mag Lego een certificering voeren waarmee het bedrijf kan laten zien dat het windenergie gebruikt.

Het moederbedrijf van Lego, Kirkbi A/S, investeert 534 miljoen dollar in het Borkum Riffgrund 1 windpark van Dong Energy. Naar verwachting moet het project in 2015 operationeel zijn. en zal het 277 megawatt aan energie kunnen opwekken.

Doelstelling

Lego verklaart in een persbericht dat het bedrijf door de investering zal voldoen aan de doelstelling om meer energie te produceren dan dat het consumeert tot 2020. “Verder zorgt dit ook voor een lange termijn investering voor ons met een redelijk inkomen.”, aldus topman Thorup Sorensen.

De energie zal niet direct aan Lego worden geleverd. Het windpark zal worden aangesloten op het Duitse elektriciteitsnetwerk. De fabrikant van bouwsteentjes heeft juist fabrieken staan in Denemarken, Mexico, Tsjechië en Hongarije.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Lego/Dong Energy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!