Meer dan 100.000 euro om naast windmolen te wonen

 AMSTERDAM – Inwoners van het Vlaamse dorp Rekkem kunnen 20 jaar lang jaarlijks 5.000 euro vangen om vlak naast een drietal windmolens te wonen.

Een windturbine in Noord-Holland waarvoor een windmolenverbod geldtEnergieconcern Electrabel heeft een tiental huishoudens een contract in de bus gedaan, zo melden Belgische media.

Een bewoner heeft al geaccepteerd,. “Er is iemand van het bedrijf langsgekomen en die heeft me gezegd dat iedereen al akkoord ging met de plannen, en dat ik dus maar beter kon tekenen als ik dat geld wou zien”, zo bevestigt hij of zij anoniem tegenover Het Nieuwsblad.

Normale zaak 

De turbines komen naar verwachting binnen een straal van 250 meter van een tiental huizen, hoewel de gemeente Menen nog moet beslissen of er een vergunning komt.

Het is een normale zaak om omwonenden een vergoeding te geven als er windmolens in de buurt worden gebouwd, maar dat ze zoveel krijgen was nog niet bekend.

Electrabel zegt zelf te herkennen dat er nadelige gevolgen hangen aan het plaatsen van windmolens bij omwonenden. Ze kunnen bijvoorbeeld geen gebouwen hoger dan 20 meter plaatsen of hoge bomen.

Gerelateerde artikelen

 Foto copyright: Nuon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!