Meerderheid Britten vindt windturbines in het landschap geen probleem

AMSTERDAM – Een meerderheid van de Britten accepteren het beeld van windturbines in het Britse landschap. Tweederde is positief over het gebruik van windenergie als grote energiebron.

Dit blijkt uit een enquête onder ruim 1000 Britten uitgevoerd oor Ipsos MORI in opdracht van lobbyorganisatie RenewableUK.

Proefpersonen moesten op een schaal van 1 tot 10 aangeven hoe “acceptabel” het beeld van windparken in het landschap is. Een meerderheid van 57 procent gaf een score van 7 tot 10, waarvan 20 procent een 10. Ongeveer 17 procent noteerde 1 tot en met 4.

Kleine groep mensen

Volgens RenewableUK bewijst dit dat oppositie tegen windmolens maar bij een kleine groep mensen ligt. “Wat deze poll laat zien is dat er een stille meerderheid voor het gebruik van windenergie is en geen last heeft van windmolens in het landschap”, aldus Adam Bell van RenewableUK.

Groot-Brittannië heeft een van de meest ambitieuzen klimaatdoelstellingen ter wereld. Het land wil in 2050 ten opzichte van de broeikasuitstoot in 1990 80 procent minder broeikasgassen uitstoten. Het heeft hiervoor juridisch bindende doelstellingen voor gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Iberdrola

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!