MHI Vestas vestigt zich in Eemshaven voor onderhoud windmolenparken op zee

MHI Vestas heeft de Eemshaven uitgekozen als servicebasis om 15 jaar lang het onderhoud en de exploitatie uit te voeren van de 33 Vestas-turbines van windpark Deutsche Bucht in het Duitse deel van de Noordzee.

Vanuit het splinternieuwe onderkomen van DHSS aan de Beatrixhaven zal MHI Vestas het onderhoud gaan organiseren. Daarmee heeft DHSS zijn eerste vaste klant binnengehaald.

MHI Vestas zal de offshore-servicehub in Eemshaven gaan gebruiken als basis voor zijn inbedrijfstelling van turbines en vervolgens 15 jaar exploitatie en onderhoud voor het Deutsche Bucht-windpark van 269 megawatt. Bijzonder is dat dit windpark in de Duitse Bocht als eerste offshorewindpark ter wereld de monobucketfundering zal gaan testen onder commerciële bedrijfsomstandigheden, met plannen voor 2 stuks V164-8,4 megawatt onder dergelijke omstandigheden. In totaal zal het offshorewindpark bestaan uit 33 V164-windturbines van MHI Vestas en zal er genoeg duurzame energie worden gegenereerd om te voorzien in de behoeften van meer dan 178.000 huishoudens.

De splinternieuwe DHSS supportbasis in de Eemshaven, voorzien van een magazijn met temperatuurregeling, een vloeistofdicht terrein en kantoorfaciliteiten, is eind 2018 opgeleverd en heeft nu met MHI Vestas zijn eerste klant binnengehaald op het gebied van exploitatie en onderhoud.

Deutsche Bucht is het vierde windpark dat de exploitatie en het onderhoud laat uitvoeren vanuit de Eemshaven. Eerder al kozen Siemens Gamesa en Merkur Offshore voor de Eemshaven als offshoreservicehub. Siemens Gamesa onderhoudt de windparken Gemini en Veja Mate en Merkur Offshore het gelijknamige windpark bestaande uit General Electric turbines.      

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!