Miljardair Donald Trump financiert strijd tegen Schotse windmolens

AMSTERDAM – De Amerikaanse miljardair Donald Trump gaat een nieuwe stap zetten in zijn strijd tegen de windmolenbouw in Schotland. De ondernemer dreigt met het inzetten van zijn enorme vermogen om de bouw tegen te houden.

De woordvoerder van de tycoon, George Sorial, verklaart dat de miljardair zijn hele vermogen zal inzetten om te voorkomen dat Schotland wordt omcirkeld door “deze monstrueuze turbines”, zo meldt The Herald Schotland.

Trump gaat daarom een actiegroep financieren die strijd tegen windmolens op Schotse bodem. Volgens Trump berokkenen de windmolens Schotland meer schade dan elk andere gebeurtenis in de geschiedenis van het land.

Golfbanen

De haat van Trump tegen windenergie komt vooral door het windpark dat voor een van zijn golfbanen wordt gebouwd. De miljardair vindt dat het uitzicht zal worden verpest als Vattenfall daar experimenteren met nieuwe turbines.

De Schotse overheid staat voor een dilemma. De Schotse premier heeft Trump altijd gesteund, maar met de strijd van de miljardair tegen windenergie ondermijnt hij het beleid van Schotland. Het land wil in 2020 alleen nog maar groene stroom consumeren.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!