Nieuwe topman voor Dong Energy

AMSTERDAM – Dong Energy zal Hendrik Poulsen aanwijzen als nieuwe CEO.

Een windpark in de Noordzee van Dong EnergyPoulsen gaat vanaf 27 augustus aan de slag bij Dong, de grootste ontwikkelaar van offshore windparken ter wereld.Hij was hiervoor CEO bij telecombedrijf TDC. Poulsen vervangt CFO en waarnemend CEO Carsten, die op zijn beurt Anders Eldrup verving in maart eerder dit jaar.

Eldrup verliet Dong in goed overleg naar aanleiding van een intern onderzoek. Destijds ontkende voorzitter Fritz Schur dat het vertrek van Eldrup te maken had met een onderzoek van de regering naar de boekhouding van het bedrijf.

Goedkeuring aantal werknemerscontracten

Hij gaf wel toe dat er een onderzoek gaande was naar de goedkeuring  van een aantal werknemerscontracten door de voormalige CEO.

In een statement zegt Poulsen: "Dong Energy is een groot en uitdagend bedrijf met een belangrijke rol in de Deense omschakeling naar een groene energie. Het bedrijf maakt een snelle groei door en heeft grote potentie. Ik kijk er naar uit om deze potentie te realiseren."

"Wat me ook erg aantrok was de uitdaging die hoort bij het feit dat Dong Energy een bedrijf is waarvan veel mensen hoge verwachtingen hebben."

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Dong Energy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!