Nuon mag windpark Beaufort bouwen in Noordzee

AMSTERDAM – Energieconcern Nuon mag beginnen met de bouw van een windpark met een capaciteit van 340 megawatt in de Noordzee. Volgens de Raad van State zijn de twee protesten van het Productschap Vis en projectontwikkelaar E-Connection ongegrond.

Het Productschap Vis protesteerde dat de aanleg van een windpark de visstand in de Noordzee zou aantasten. Het onderwatergeluid zou vislarven kunnen beschadigen, maar de Raad oordeelt dat dit niet vaststaat en niet goed is onderzocht. Uit Deens onderzoek bleek onlangs dat de flora en fauna door een windpark niet wordt aangetast.

Ontwikkelaar E-Connection, zelf uitbater van windparken, vindt dat de aanvraag en de vergunningverlening niet met elkaar kloppen. Het bedrijf zou juist zelf daar een park willen ontwikkelen.

Voordeel

Eerder oordeelde een Rotterdamse rechter ook al in het voordeel van Nuon. Het park komt op 20 kilometer voor de kust van Zuid-Holland te liggen. Afgelopen maand oordeel de Raad van State ook al dat tien andere windparken in de Noordzee mogen worden gebouwd.

In totaal worden er meer dan 700 windturbines geplaatst in de Noordzee. Het park van Nuon krijgt naar verwachting zo’n 93 turbines.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Alpha Bentus

Eén gedachte over “Nuon mag windpark Beaufort bouwen in Noordzee

  • 23 juli 2019 om 14:21
    Permalink

    El estrés y la ansiedad son causas típicas de este padecimiento. Además es incompatible con fármacos que contengan nitratos, ya que la combinación de ambos, puede llegar a ser mortal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!