Overheid onderzoekt windparken dichter bij de kust

AMSTERDAM – Het ministerie van Economische Zaken is een haalbaarheidsonderzoek begonnen naar het bouwen van windmolenparken dichter bij de kust.

Een windpark dichter bij de kustDit komt nadat vorige week er een meerderheid in de Tweede Kamer voor zo’n onderzoek bleek te zijn, zo melden verschillende media.

PvdA, CDA en VVD staan positief tegenover een onderzoek. Komende dinsdag zouden de partijen daarom aan minister Henk Kamp van Economische Zaken vragen een onderzoek te starten, maar het ministerie is er al een begonnen.

Nearshore windparken

Op dit moment mogen windparken niet dichter dan 22 kilometer van de kust af worden gebouwd, de zogeheten 12-mijlszone. Volgens PvdA-kamerlid Jan Vos moeten zogenaamde nearshore windparken worden overwogen om de kabinetsdoelstelling van 16 procent duurzame energie in 2020 te halen.

Volgens de Volkskrant zouden adviseurs van consultantsbureaus Pondera Consult en Ventolines het idee hebben geopperd. Hans Rijntalder van Pondera verklaart dat hij de maatschappelijke weerstand tegen windmolen op het land ziet stijgen.

Erg duur om aan te leggen

Offshore parken blijven dan over, maar die zijn erg duur om aan te leggen. Nearshore parken zouden een kwart goedkoper zijn dan offshore, maar dan wel weer anderhalf keer duurder dan windmolens op het land.

Beide adviesbureaus hebben in een rapport al 3 geschikte gebieden aangewezen voor nearshore windparken. Voor de kust van Zeeland, Noord-Holland en boven de Waddeneilanden Ameland en Schiermonnikoog. 

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Alpha Ventus

4 gedachten over “Overheid onderzoekt windparken dichter bij de kust

 • 23 juli 2019 om 15:07
  Permalink

  En Estados Unidos hay 5 millones de hombres adultos con diabetes y se calcula que la mitad de ellos son impotentes y con el tiempo la otra mitad se volverá impotente. La disfunción eréctil es también muy común en aquellas personas que sufren de trastornos psicológicos conocida como (impotencia psicológica).

 • 29 juli 2019 om 16:08
  Permalink

  Ha llegado el momento de conocer el porque la necesitamos y porque la queremos y la deseamos tanto. La eyaculación prematura primaria es un comportamiento que el hombre aprende en el inicio de su vida sexual activa.

 • 6 augustus 2019 om 17:55
  Permalink

  Para prevenir los problemas de erección debe practicar hábitos saludables, como seguir un régimen alimenticio saludable, mantener un peso saludable y hacer ejercicio con regularidad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!