Siemens bouwt 48 turbines voor Windpark Noordoostpolder

AMSTERDAM – Het Duitse Siemens heeft een order gekregen om 48 turbines te bouwen voor het buitendijkse deel van Windpark Noordoostpolder.

Friese windmolens in het IJsselmeerInvesteringsmaatschappij Westermeerwind en Siemens hebben deze week de overeenkomst afgesloten. De order heeft een waarde van enkele honderden euro’s.

Siemens gaat verder een transformatorstation aan de Westermeerdijk plaatsen en onderhoudt de windturbines 15 jaar lang na oplevering.

Naar verwachting komen de eerste turbines, met een vermogen van 3,6 megawatt, in de tweede helft van 2015 online.  In 2014 wordt gestart met de bouw van de molens.

Participatie in het project

De turbines worden gebouwd aan de westkant van de Noordoostpolder in het IJsselmeer parallel aan de dijk. Het park komt gedeeltelijke in Fries wateren te staan.

Het gehele windpark zal bestaan uit 86 windturbines. Het park produceert dan genoeg stroom voor 160.000 huishoudens. Westerwind, opgericht door Pieter Meulendijks en Tjitte de Groot, wil bewoners van de regio laten participeren in het project.

300 arbeidsplaatsen

Volgens de initiatiefnemers zorgt de bouw van het park voor 300 arbeidsplaatsen. Na oplevering worden er permanent ongeveer 100 banen door gecreëerd. 

De binnendijkse windturbines worden gebouwd door het eveneens Duitse bedrijf Enercon. Deze turbineleverancier gaat 38 turbines installeren met een capaciteit van 7,6 megawatt, een van de hoogste in de windsector. 

Gerelateerde artikelen

Foto Copyright: E.On

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!