Windcentrale verkoopt 7 miljoen aan windaandelen

AMSTERDAM – De windcentrale heeft voor 7 miljoen euro aan aandelen in windmolens verkocht. Hiermee is de Windcentrale uitverkocht en hard op zoek naar nieuwe windmolens

“De enorme interesse voor Winddelen heeft onze verwachtingen overtroffen”, verklaart Harm Reitsma van de Windcentrale. “Voor ons is dit het bewijs dat we aan de vooravond staan van een transitie op de energiemarkt, waarbij mensen hun eigen stroom zullen gaan opwekken.”

Ongeveer 5500 huishoudens hebben stukken gekocht van 2 windmolens in Delfzijl. Vanaf 1 januari volgend jaar beginnen de windmolens voor deze huishoudens stroom op te wekken.

Eigen stroom opwekken met windmolens

Huishoudens die zogenaamde winddelen kopen kunnen hun eigen stroom opwekken met de windmolens. Voorwaarde is dat ze wel klant zijn bij Greenchoice of overstappen. Verder is het niet mogelijk om geld te verdienen met een teveel aan opgewekte stroom.

In juni ging de actie voor de 2 windmolens in Delfzijl van start. Deze is nu uitverkocht, maar de Windcentrale zegt nog steeds veel geïnteresseerden te hebben.

“We willen niemand teleurstellen en zijn dan ook per direct op zoek naar nieuwe windmolens om te delen. We hopen dat we de mensen op de wachtlijst snel blij kunnen maken en kunnen laten participeren”, aldus Reitsma.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Vestas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!