Winddagen 2016 op 15 en 16 juni, Windenergie Courant mediapartner

UTRECHT – Op 15 en 16 juni worden in het WTC Rotterdam de Winddagen gehouden met meer dan 1.500 professionals in de sector uit binnen- en buitenland.

tv5TfdnKDe Windenergie Courant is mediapartner voor het evenement. Het laatste nieuws vanaf de beursvloer zal te zien zijn in de speciale app.

Thema dit jaar is ‘Wind: hoofdrol in de energietransitie’. Tijdens de Winddagen worden o.a. de resultaten van het vijfjarige R&D innovatieprogramma FLOW (Far en Large Offshore Wind) over kostenreducties voor windenergie op zee bekendgemaakt.

Prominente sprekers geven tijdens de Winddagen hun visie op de rol van windenergie in de transitie naar een volledig duurzame energievoorziening.

Henk Kamp

Minister Henk Kamp van Economische Zaken bespreekt de toekomst van windenergie voor de Nederlandse energievoorziening en ook CEO Peter Terium van energiebedrijf RWE en voorzitter van FLOW, CEO Pieter van Oord van offshorebedrijf Van Oord en CEO Mel Kroon van netbeheerder TenneT leveren bijdragen.

Het internationale perspectief komt van onder andere Senior Vice President Wind Gunnar Groebler van energiebedrijf Vattenfall en CEO Hans Dieter Kettwig van windmolenproducent Enercon.

Tenders

In ruim 40 sessies komt tijdens de Winddagen een breed scala aan onderwerpen aan de orde waaronder de laatste ontwikkelingen rond de tenders voor de nieuwe, grootschalige windparken op zee en de maatschappelijke acceptatie van windenergie. Meer dan 70 exposanten tonen hun laatste innovaties op de beurs.

Verder zal de Nederlandse WindEnergie Associatie (NWEA) op de Widdagen haar visie op de ontwikkeling van windenergie voor het komende decennium presenteren.

Op het North Sea Energy Symposium ‘Gas meets Wind’ – een side event bij de Winddagen – gaat het daarnaast over slimme combinaties tussen offshore gas, windenergie en elektriciteitsnetten op de Noordzee.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!