Winddemonstranten openen meldpunt windmolenoverlast

AMSTERDAM – Winddemonstranten uit Noord-Holland hebben een online meldpunt geopend voor overlast van windmolens. Op windmolenklachten.nl kunnen omwonenden met klachten terecht

Een windmolens waar tegen geprotesteerd wordt door winddemonstrantenVolgens Henno Dasselaar van Stichting Kritisch Platform Windenergie Zijpe is er al jaren sprake van overlast van de windmolens, zo verklaart hij tegenover het Noordhollandsdagblad. De overheid doet er niks tegen en dit meldpunt moet de klachten nu op een rijtje gaan zetten, aldus Dasselaar.

'Beruchte' windmolens

Volgens het dagblad zijn er “beruchte”windmolens te vinden in onder andere Sint Maartensbrug. Bekende klacht is de geluidshinder, maar ook de waardevermindering van het huis door de turbines.

Dasselaar mikt niet alleen op klachten uit Noord-Holland, maar zegt alle problemen in heel Nederland te willen inventariseren.

Meldpunt heeft steun milieudienst

Een woordvoerder van de Milieudienst in de regio zegt het meldpunt te steunen. Hij benadrukt dat de windmolens eerst ’s nachts werden stilgezet, maar dat dat nu niet meer hoeft. Eerder gaven de gemeenten Zijpe en Anna Paulowna al aan dat de geluidsnormen werden overschreden.

Eerder waarschuwden milieuorganisaties al dat het plaatsen van windparken voor onrust zou kunnen zorgen bij lokale bewoners. Er zou te weinig inspraak zijn voor bewoners en maatschappelijke organisaties bij de plannen van windparken.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: BP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!