Windenergie stuwt Britse schone stroom met 25 procent

AMSTERDAM – De productie van Britse schone-energiecentrales is in het derde kwartaal van 2012 gegroeid met 25 procent ten opzichte van een jaar eerder. Vooral windenergie heeft hieraan bijgedragen.

Een offshore windturbine voor de kust van EngelandEr werd in het derde kwartaal voor 9,5 terawattuur aan groene stroom opgewekt, zo blijkt uit cijfers van het Britse departement voor Energie en Klimaatverandering.

Het totale aandeel van schone stroom steeg naar 11,7 procent, van 9,1 procent in 2011. De capaciteit van schone-energiecentrales steeg op jaarbasis met 42,1 procent (4,4 gigawatt) naar 14,9 procent.

Grootste groeimarkt voor schone energie

Windenergie is de grootste groeimarkt voor schone energie. De stroomproductie van offshore wind groeide met 54,2 procent naar bijna 1,7 terawattuur. De productie van wind op land groeide met 38,2 procent naar 2,5 terawattuur.

“Schone energie staat in 2016 meer elektriciteit op te wekken dan nucleaire energie waarbij windenergie het grootste aandeel in schone energie heeft”, verklaart Maf Smith, vicedirecteur van lobbyorganisatie RenewableUK.

Gerelateerde artikelen

Foto copyright: Dong Energy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ontvang de nieuwsbrief van Windenergie Courant!